Ruilen en retourzendingen

Retourneren 

Je hebt je pakje ontvangen en na het openen merk je dat de maat niet juist is of deze toch niet helemaal aan je verwachtingen voldoet. Door volgende stappen te volgen kan je de bestelling eenvoudig retour doen.  

Hoe retourneren?

1. Voor je de bestelling retour doet vragen we je eerst een mail te sturen naar info@petit-lelu.com.  
In de mail vermeld je de volgende gegevens:

    • Naam
    • Ordernummer
    • Artikelen die retour gaat

2. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail terug met daarin een retourlabel die je afprint en kan gebruiken om het artikel te retourneren.  

3. Breng je pakje naar een Bpost punt/kantoor in de buurt. Je geeft het pakje af en deze wordt gescand, verder hoef je niets te doen. Omdat de retourkosten voor eigen rekening zijn, worden deze later in mindering gebracht van het bedrag dat we terug overmaken op je rekening.

Let wel op dat dit binnen een termijn van 14 kalenderdagen dient te gebeuren. Beginnend  de eerstvolgende dag nadat de bestelling geleverd is .(bv.levering vond plaats op 1 juli, ten laatste 15juli dient het pakje dan bij ons te zijn) Zo niet kunnen we je retour niet aanvaarden. 

4. De artikelen dienen ongebruikt, ongedragen en in originele staat bij ons aan te komen. Eventuele labels mogen ook niet verwijderd worden. Als dit alles in orde is, maken wij  zo snel mogelijk het aankoopbedrag terug over. (Max. 14 kalenderdagen) Wij hanteren hiervoor dezelfde betaalwijze die je hebt gekozen bij het plaatsten van de bestelling.

De verzendkosten die je in de eerste instantie betaalde om de bestelling toegestuurd te krijgen worden niet terug overgemaakt. Als je aankoopbedrag  75 €  (BE&NL) of meer was en je dus geen verzendkosten hebt betaald bij je aankoop, worden deze van het terug te betalen bedrag afgetrokken. 

Omruilen

Als je een bepaald kledingstuk liever inruilt tegen een andere maat is dit perfect mogelijk. Een artikel omruilen voor een geheel ander artikel kan ook een mogelijkheid zijn als het gewenste artikel dezelfde waarde heeft als het om te ruilen artikel. Je hebt 7 kalenderdagen de tijd om je omruiling aan ons te melden vervolgens moet je het product binnen de 7 kalenderdagen verzenden. Producten die in solden of met korting besteld zijn ruilen we helaas niet. Het artikel dat je wenst te ruilen dient in originele staat terug aan ons geleverd te worden anders kan de ruiling niet plaatsvinden.

Hoe ruilen?

Stuur een mailtje naar info@petit-lelu.com, vermeld daarin je naam en ordernummer. Vertel ons ook welk artikel je graag wilt ruilen en welke maat je in de plaats wilt. Via mail laten we je dan weten als de stock het toelaat om het artikel te ruilen.

Nadat we het te ruilen artikel terug in ontvangst hebben genomen kunnen we overgaan naar de verzending van de gewenste maat. De kosten om het pakje terug naar ons te verzenden zijn voor eigen rekening, wel betalen wij de verzendkosten om je het nieuwe artikel te bezorgen.